Hör av dig till Gotlands Schackförbund om du vill ha hjälp med att dra i gång schackträning och spel för barn och ungdomar. Sveriges Schackförbund satsar stort på schack i skolan, med bredd-evenemanget Schackfyran för årskurs 4 som den största tävlingen (störst i världen faktiskt). Internetbaserade Yes2Chess spelas i årskurs 5 och 6 och man kan ha schack som ”elevens val” på högstadiet.

Schack är roligt, utvecklande och alla kan vara med. Man lär sig fokusera, tänka i flera led, uppträda sportsligt -- och det skapar sammanhållning i klassen. När ”språket” är schack överbryggas andra språkbarriärer. Det är enkelt att bilda en skolschackklubb och gör man det/ställer upp i Schackfyran/Yes2Chess så bjuder förbundet på ett antal pjäser och bräden. Massor med info finns på http://www.schack.se.

Ta kontakt med:

Lasse Linusson
Ordförande och ungdomsansvarig, Gotlands Schackförbund
lasse.linusson@gmail.com
073-616 07 44