Varje tisdag kl. 17.30-19.00 samlas gamla som unga och lär sig spela schack på Fritidsbanken i Klintehamn. Vissa har spelat ett tag medan andra är nybörjare så det är en kul blandning av deltagare.

-- När Kim Felixdotter från Svenska Kyrkan berättade att hon fått frågor om varför det inte finns möjlighet att spela schack i Klintehamn så nappade jag direkt. Fritidsbanken har en passande lokal centralt i samhället och vi samarbetar redan med bland andra Kim kring vårt språkcafé så det kändes bara naturligt och kul att göra det här tillsammans, säger Peder Wennersten på RF-SISU och Fritidsbanken.

Lärgruppsledaren Martin Karlsson lär ut grunderna och inleder med lite teori innan deltagarna får spela mot varandra. Allt tas i den takt och på den nivå som deltagarna befinner sig på. Det ska vara både lärorikt och kul att komma och spela schack på Fritidsbanken i Klintehamn.

-- Nästa vecka ser jag fram emot att få veta mer om gambitöppningar, säger Peder Wennersten.

Fritidsbanken är som ett bibliotek för sport- och fritidsprylar där man får låna allt gratis. Fritidsbanken är även en mötesplats där språkcafé, kurser och föreläsningar samsas.

Martin Karlsson lär ut grunder och teori.

Schackspel på Fritidsbanken i Klintehamn