Henrik Boström, Kungstornet, tog hem den sjätte och sista sommarblixten före Roger Jakobsson, Visby SK och Lasse Linusson, Hemse ASK.

Sommarblixtarna för 2022 är färdigspelade och Gotlands schackförbund kan glädja sig åt ett gott deltagande,med representation från tre gotlandsklubbar och flera spelare från fastlandet. Turneringarna har spelats växelvis i Hemse och Visby.

De två första har nämnts här på sajten förut, med Lasse Linusson och Johan Augustsson som vinnare. I den tredje deltävlingen, spelad på Hemsegården, segrade Lasse igen, före Johan och Michael Källström, Visby SK. Tävlingen samlade 13 deltagare.

Nummer fyra, på Kupan i Visby, såg Henrik Boström, Kungstornet som vinnare, följd av Johan och Lasse, nu var det 11 spelare.

Blixt nummer fem gick i Hemse den 25 juli med 10 deltagare. Johan och Fredrik Mella, Täby SK, delade segern, med Johan som segrare i ett improviserat särspel. Trea kom Michael Källström.

Den sjätte och avslutande turneringen spelades i Visby 1 augusti. 14 spelare konkurrerade denna gång. Resultat: Henrik vann igen, nu följd av Roger och Lasse.

Fulla resultat för alla sommarblixtar finns på schack.se:

  1. Sommarblixt 1, Hemse 27/6
  2. Sommarblixt 2, Visby 4/7
  3. Sommarblixt 3, Hemse 11/7
  4. Sommarblixt 4, Visby 18/7
  5. Sommarblixt 5, Hemse 25/7
  6. Sommarblixt 6, Visby 1/8

Fredrik Mella, Täby SK, i en uppgörelse med Johan Augustsson, Visby SK från den femte sommarblixten.