Schack kan ta sig många uttryck. På Storsudret har det den senaste tiden sett ut som på det här bilderna.

Fredagen vid halloween spökade eleverna på Öja skola ut sig i mer eller mindre skräckinjagande utstyrslar. Schacktränaren bidrog för sin del med en häst, här tillfälligt utlånad.

Under höstlovet ordnades schack och samma torsdag på först biblioteket i Hemse och sedan biblioteket i Burgsvik och dagen innan hade Hemse ASK som vanligt klubbkväll på Folkhögskolan. Också på Naturum Vamlingbo kunde besökarna ta sig ett parti schack, som en liten paus i tillverkningen av fågelholkar och talgbollar.

På biblioteket i Hemse spelade Lasse Linusson simultan mot barn och ungdomar. Där utmärkte sig inte minst sjätteklassarna Lukas Berge och Walter Funk från Högbyskolan. På en inomhus-tipspromenad prickade Tobias Ekholm, Klinteskolan, in alla rätt. Och som en tredje tävling fanns ett antal matt-problem uppställda. 15 personer deltog i arrangemanget. Gotlands SF och Hemse ASK arrangerade i samverkan med biblioteken på Gotland.

I Burgsvik stod även Öja skolschackklubb bakom en kväll som blev mycket lyckad, med fika och fritt spel vid schackbrädena. Här deltog 12 personer.

Lasse funderar på om det finns något sätt att ta en hel poäng mot Lukas Berge vid simultanen. Men nej, det blev en halva var i det partiet.

Schackhästen i snack med en banan i pyjamas. Häxan tittar på. Öja skola i halloween-tider.

Burgsviks bibliotek under en höstlovskväll. Caspian Ulbricht, Öja skolschackklubb med de vita pjäserna i duell med en besökare från fastlandet.