Fyra gotländska klubbar har tagit sig vidare från gruppspelet i Yes2chess.

Yes2chess, tävlingen för skolklubbar som spelas digitalt, bara växer. Den pågående säsongen blev det hela 286 kvalgrupper, fördelat på klasserna högstadiet, årskurs 6, årskurs 5 och lågstadiet Att årskurs 4 inte har en egen klass beror förstås på de elevernas möjlighet att tävla i klassiska "Schackfyran".

286 grupper gånger 4 lag i varje grupp gånger 5 spelare från varje klubb (plus rätt många reserver som också spelat). Det betyder att 9-10 000 skolelever deltar. Gotland är i representerat i samtliga klasser, med sammantaget 13 klubbar.

På lågstadiet vann Schackklubben Polhemsskolan sin mycket jämna kvalgrupp med en partipoäng tillgodo på tvåan. I klass 5 har det tagit stopp,men Högbyskolans spelare från Schack Matt femman tog en andraplats, St Hans skola en tredjeplats.

I klass 6 fanns Albins Kingar från Fårösund, Dalhem, Orionskolan, Öja och två klubbar från Högbyskolan; Schack Matt sexan och Kung o Dam 6. Där är Schack Matt sexan kvar efter en klar gruppseger och även Öja skolschack, vidare som en av de bättre grupptvåorna. Kung o Dam 6 var mycket nära att ta sig vidare, det hängde på någon enda placering bland 81 grupptvåor där 47 gick vidare.

På Högstadiet gjorde Högbyskolan debut med två klubbar, som den här gången fick nöja sig med gruppspel, Det gällde också en av klubbarna från Romaskolan. Men Gottes champions från Roma spelar vidare.

Utslagsomgång 1 spelas under veckorna 8-10.