Skidskytte, bowling, skateboard, fäktning, simning, innebandy. Och så schack. Det bjöds på möjlighet att testa mer än 20 olika sporter när Hemse hade Olympiadagar i maj,

Sveriges olympiska kommitté, SOK och idrottsutbildarna RF-Sisu arrangerar återkommande dagar när skolelever och allmänhet får tillfälle att pröva olika idrotter. I år var Hemse en orterna som besöktes -- och den enda på Gotland (tidigare har Visby haft ett liknande arrangemang för ett antal år sedan).

Vi var mycket glada över att också schacket bjöds in. Det kan nog ses som ett kvitto på det fina samarbete med RF-Sisu som har vuxit fram här på ön. Planeringen inför dagarna var noggrann, det handlade om att under ordnade former ta hand om över 400 skolbarn på ett tajt schema och dessutom allmänheten under en egen dag. Gotlands schackförbund och Hemse ASK fanns med på mötena som föregick arrangemanget och såklart under själva dagarna.

Sture Arrhed, Carina Ekholm och Lasse Linusson tog emot elever under intensiva korta pass på fredagen och lågt räknat var det nog ett 80-tal som nu fick bekanta sig lite mer med schackspelet. Det kommer med stor sannolikhet att leda till fler skolbesök kommande hösttermin. Under lördagen, allmänhetens dag, var det Martin Karlsson och Pontus Klingenström som skötte schackpropagandan.

RF-Sisu och SOK var mycket nöjda med arrangemanget! Vi från schacket med!

Jessica Lindell Vikarby (alpin skidåkare) och Danijela Rundqvist (ishockeyspelare) var två av olympierna som deltog i Hemse

Garda skolas elever från årskurs 5-6 var en av de skolklasser som bekantade sig med schack under Olympiadagen i Hemse