Hemse allmänna schackklubb, HASK, försvarade titeln när lag-dm i klassiskt schack avgjordes 10 september.

Det blev i år en liten tävling, men en mycket trevlig sådan. Martin Karlsson, HASK, hade ställt i ordning för spel i en ljus och fin lokal på Klinteskolan, men hade själv inte möjlighet att delta den här gången.

Visby schackklubb, VSK, ställdes mot Hemse SK över fyra bord. Visbyspelare som fick hoppa in i ett sent skede efter några avhopp gjorde fint ifrån sig.

Andrée Lundin, VSK, besegrade på fjärdebordet Emil Viklund, HASK, i ett parti där Visbyspelaren vann en bonde, men där allt till sist komma att hänga på ett tempo.

Jakob Blom, som driver schacknäthandel och är ett fint nytt tillskott för VSK, bestraffade ett spelöppningsfel av annars stabile Elias Tengqvist och vann också bonde, förutom att han hindrade svarts rockad. Det utvecklade sig dock till ett otroligt spännande parti, där en pressad Elias till sist avgjorde med egna dubbla matthot.

Pontus Klingenström, annars spelande för Burgsvik Alva SK, tackade för deltagandet i HASK-laget, med ett säkert genomfört parti mot Ingemar Lindell, en av de unga spelarna i Visby som är på stark frammarsch.

På förstabordet hade undertecknad, Lasse Linusson, som svart fullt sjå mot ännu yngre Albin Berglund Henell. I ett skede säger datoranalysen att vitspelaren stod på vinst och ett för svart helt nödvändigt bondeoffer för att få pjäserna i spel borde resulterat i remi -- om inte vit till sist gick till fel ruta med kungen i ett slutspel med damer + olikfärgade löpare. Sammanfattningsvis var matchen hårdare än vad slutresultatet antyder.

Hemse ASK- Visby SK 3-1

  1. Albin Berglund Henell VSK - Lasse Linusson HASK 0-1
  2. Pontus Klingenström HASK - Ingemar Lindell VSK 1-0
  3. Jakob Blom VSK - Elias Tengqvist HASK 0-1
  4. Emil Viklund HASK - Andrée Lundin Varg VSK 0-1