Både för Schackfyran och Yes2Chess är det hög tid att anmäla sina lag! Deadline för Yes2Chess är 15 oktober och den gäller skarpt! Deadline för Schackfyran är 21 oktober (där kan vi vara mer flexibla).

Schackfyran är "klassikern" i sammanhanget och är som namnet anger avsett för årskurs fyra. Här deltar hela klassen, eller i alla fall så många som det alls är möjligt. Det står redan klart att i år kommer tävlingen att få fler deltagande skolor på Gotland, från att det tidigare har stannat vid Öja vs Högbyskolan. All info finns på Sveriges schackförbunds hemsida http://schack.se och personalen på kansliet hjälper gärna till! Preliminärt kommer Gotlands tävling att spelas digitalt, för att ge fler möjlighet att delta.

Yes2Chess spelas på nätet i femmannalag (+ reserver utan begränsning i antal). Klasserna är lågstadiet, årskurs 5, årskurs 6 och högstadiet. Här har deltagandet från Gotland varit betydligt mer omfattande och förra säsongen hade vi lag i alla klasserna. Ett högstadiegäng från Romaskolan tog sig till "semifinal", det vill säga de kom bland de åtta bästa lagen. Ett lag från sexan på Högbyskolan tog sig till final och spelade hem ett uteschack till sin skola. Också här finns information på schack.se, samt på specialsidan yes2chess.se

Anmälan är bråttom, men själva spelet sker efter årsskiftet.

Det är lite småfixande med klubbildning i båda tävlingarna, så intresserade uppmanas att inte vänta till sista minuten med att anmäla sig.

Roma, Dalhem, Fårösund, Endre, St Hans, Polhem, Orion, Högby, Öja, Lärbro är skolor som har erfarenhet från tävlingarna. Först ut att anmäla sig till Yes2chess den här säsongen var dock Fole. Välkomna! Och välkomna ni som ännu inte anmält er!

Senare i höst bjuder vi in till lagmästerskap för Gotlands skolor. Den tävlingen spelas fysiskt, inte på nätet.