RF Sisu har sagt ja till en projektansökan från Gotlands schackförbund och beviljat stöd med 10 000 kronor.

Projektet handlar om att nu också schacket ska med i den större satsning på hälsa som RF Sisu Gotland och Wisbygymnasiet driver tillsammans.

"Hållbar hälsa" är namnet på projektet, som syftar till att på olika sätt aktivera elever. Det sker genom erbjudanden om att delta i fysiska sporter, som till exempel fäktning, men på dagordningen finns också saker som mindfulness och stickning. Samt numera också schack.

I november får lärare på skolan tillfälle att bekanta sig med schackspelet och med Gotlands schackförbund. Sedan drar aktiviteterna för eleverna i gång vid början på vårterminen 2024. För pengarna, Regionmiljonen, som kommer från Region Gotland och förvaltas av RF SIsu, inhandlar Gotlands SF ett uteschack och tio schackspel, inklusive några schackklockor.

Ansvarig på skolan är Maria Diurlin, lärare i idrott och hälsa, från RF Sisu är det konsulenten Annelie Blixt och från Gotlands SF Lasse Linusson, med stöd av Ingemar Lindell, gymnasieelev och schackspelare/juniortränare i Visby SK.