Datum Kategori nyheter

Yes2Chess fortsätter att växa. Tävlingen, som spelas på internet, blir bara mer populär för varje år. Ni som inte deltagit än - planera för att anmäla er till hösten!

Flera gotländska klubbar kämpar vidare i turneringen, efter att antingen ha vunnit sina kvalgrupper, eller blivit en av de bästa grupptvåorna.

Några har nu också överlevt utslagsomgång ett. Det gäller "Havdhem Öja femman" som besegrade en klubb från Söraskolan och Schack Matt Högbyskolan (högstadieklassen) som vunnit mot "Romaskolans löpare".

Klubbarna "Schack Matt sexan" (Högbyskolan) och "Romaskolan cool kids" är också kvar i turneringen i skrivande stund, för dem väntar rond ett i utslagsmatcherna efter sportlovet.

Dessutom har från Gotland ytterligare en klubb från Romaskolan (högstadiet), en klubb från Havdhems skola (se bilden), en klubb från femman på Högbyskolan, Hemse, två klubbar från Klinteskolan och två från Fårösundsskolan (högstadiet och årskurs fem) deltagit.

Totalt deltog 280 klubbar/lag från lågstadiet, 460 från årskurs 5, 370 från årskurs 6 och 280 lag från högstadiet. Med fem i varje laguppställning och oftast ett antal reserver som deltagit innebär det att i runda tal tio tusen skolelever spelat i den här säsongens upplaga av Yes2Chess.

"Havdhem Öja sexan", en av många hundratals klubbar som kämpat i årets upplaga av Sveriges schackförbunds internetbaserade skoltävling Yes2Chess. Tjejerna vann en gruppspelsmatch, förlorade två och gick inte vidare till utslagsronderna. Lagandan var det sannerligen inget fel på!