Blixt-DM, lag-DM, Schackfyran, skolmästerskap, sommarblixtar... det stundar många möjligheter att delta i schackaktiviteter på Gotland. Se vårens och sommarens program.

Allra närmast förestående (mars-april) är:

  • Schackfyran, som spelas den 19 mars på skoltid. Tävlingen genomförs digitalt, med stöd från Sveriges schackförbund. Preliminärt är fem skolor anmälda. Än finns chansen att anmäla sig, men det brådskar. Det är krav på medlemskap i klubb tillhörande Sveriges schackförbund (avgiftsfri skolschackklubb eller annan).
  • DM i blixt för Gotland spelas söndag 24 mars, i direkt anslutning till Gotlands SF:s årsmöte kl 11.00 på "Kupan" i Visby. Spelstart cirka 12.30. Se inbjudan som publiceras på denna hemsida.
  • Författarbesök av Mikael Wiander 13 april. Inte en tävling i Gotlands SF:S regi, men ett fint tillfälle för de yngre att spela schack med Mikael och lyssna på högläsning ur hans senaste bok om schackklubben Draken. Almedalsbiblioteket, Visby, 13-16. Eventuellt kommer även ytterligare framträdande på annan ort, planering pågår.
  • Individuella Skol-DM (snabbschack) för låg- och mellanstadiet (20 april, Hemse) respektive högstadiet och gymnasiet (21 april, Visby).

Separata inbjudningar kommer att publiceras på denna hemsida efter hand. Till skoltävlingarna distribueras inbjudningar till skolorna via mejl. Frågor kan ställas till lasse.linusson@gmail.com eller telefon 073 616 07 44

Väl mött!

Lasse Linusson, ordförande Gotlands schackförbund