Den andra oktober arrangerade Gotlands schackförbund en schackturnering på Wisbygymnasiet i samarbete med RF Sisu Gotland och inom ramen för det pågående projektet "Hållbar hälsa". Sju spelare kom till start, där Albin Berglund Henell, Visby SK och Jonathan Winberg, Hemse ASK, väl fick ses som favoriter i kraft av mer erfarenhet av tävlingsspel.

Det blev också mycket riktigt en kamp mellan i första hand dessa två om segern Och slumpen, lottningen, såg till att de fick mötas i vad som kom att bli ett rent finalparti i den allra sista ronden. Albin hade då en halvas försprång, sedan Jonatan hade remiserat mot blivande trean Emrik Lidqvist, Hemse ASK i den tredje ronden.

Det hela såg ut att gå Albins väg, då han hade kvalitet över. Men svaga fält gav Jonatans löpare utrymme och med dam plus löpare skapade han ett mattangrepp som inte gick att hejda.

Tävlingen spelades en onsdageftermiddag direkt efter avslutad skoldag, i skolans kafeteria "Nyfiket". Den samlade, förutom de tävlande, en och annan åskådare. Lasse Linusson var domare och tävlingsledare. Tävlingen var annonserad som kval till gymnasiets lag, som hade att försvara skolans färger i kamp med högstadieskolor helgen efter tävlingen.

Från Wisbygymnasiets schackturnering i början av oktober. Foto Lasse Linusson